Google Powersearch

Hva er Google Powersearch?

Google Powersearch er et kurs du kan ta for å bli en bedre søker på nettet. Jeg brukte omtrent 4/5 timer på å gjennomføre kurset, inkludert øvingsoppgavene underveis. Kurset er delt inn i 6 deler, samt øvingsoppgaver for å teste kunnskapene dine underveis. Det viser både enkle og mer avanserte teknikker du kan bruke for å optimalisere dine søk med Google sin søkemotor. Alt kurset går gjennom skal hjelpe deg med å finne relevant informasjon raskt og det kan spare deg for mye tid med å søke etter svar du kanskje ikke helt vet hvordan du kan finne. 


Hvordan fungerer Google sin søkemotor?

Google benytter seg av søkealgoritmer for å sortere gjennom en stor mengde med informasjon for å rangere søket ditt. Rangeringssystemet sorterer nettsidene i Google sin søkeindeks for å presentere det mest relevante søket for deg. Søkealgoritmene ser etter mange faktorer for å gi deg nyttig informasjon. Det er alt fra nøkkelordene, hvor ofte søkeordene dukker opp i tittelen, sidens relevans, inneholder nettsiden synonymer og ekspertisen til kildene. For å gi deg best mulig søkeresultat blir faktorene koblet sammen og det kommer opp en liste med nettsider som skal være relevant til ditt søk.

Det er ikke alltid like lett å finne svaret på søket og for å optimalisere dine søk på Google er det flere tips og triks du kan benytte deg av. Nedenfor har jeg listet opp noen tips jeg plukket opp etter kurset Google Powersearch. Det skal gi deg innblikk i hvordan du lettere kan finne det du leter etter.  

5 tips for å optimalisere dine Google-søk

1. Spesifikke bildesøk

Skal du søke på bilder og du leter etter noe spesifikt kan du filtrere bildene basert på hvilken farge du er på utkikk etter. Du klikker på «verktøy» og det kommer opp flere valgmuligheter. Du kan velge størrelse på bilde, hvilken farge du vil ha, finne ut om du har bruksrettigheter og hvilken type bilde du ønsker. Nedenfor har jeg googlet det samme, men med ulike filter endrer søket seg. 

2. Snarveier 

Det er flere snarveier i Google sin søkemotor for å hjelpe deg med å finne fakta raskere. Det kan være alt fra konvertere måleenheter og valuta, sjekke værmeldingen, finne ut når det er soloppgang, når det er flyavganger og mye mer.  

3. Ekskluderende søk

Det er flere ord som har ulik betydning. Salsa kan både være tilbehør til taco og en type dans. Funksjonen for å fjerne ord du ikke vil ha med på søket er genialt, spesielt om du skal lage mat og det er noe du ikke liker eller du er allergisk. Skal du for eksempel lage en omelett, men du vil ha oppskriften som ikke inneholder skinke kan du formulere søket ditt slik: omelett -skinke. Det er viktig å ikke ha mellomrom mellom minustegnet, gjør du ikke det forstår ikke søkemotoren at det ordet skal være ekskludert. 

Merk: det kommer innlegg med skinke, men det er sponset. På «oppskrifter» under er det ekskludert.

4. Bruk alle søkemotorene Google tilbyr

Du har en rekke valgmuligheter når du søker på Google. Du kan velge mellom alle resultater, bilder, videoer, Google Maps, nyheter og shopping, alt ettersom det du ønsker. Jeg søkte på blomsterpotter og søket gir meg sider som selger varegruppen, bilder til inspirasjon og trykker jeg på Google Maps lokaliserer Google butikker i nærheten av meg som selger blomsterpotter. 

5. Søk etter spesifikke ord på nettsiden

Dette trikset er genialt om du ikke har tid til eller vil lese en lang nettside for å få svar på spørsmålet ditt. Du kan søke i hele teksten etter ord ved å trykke på «ctrl og F» på pc og «cmd og F» på Mac. Det dukker opp et søkefelt og det varierer fra nettleser til nettleser hvor den er plassert. Dette er et godt hjelpemiddel om du er ute etter noe spesifikt, men ikke vil lese en lang tekst. 

Jeg anbefaler å ta dette kurset om du vil bli flinkere til å bruke søkemotoren til Google. Det er mange flere tips og triks til hvordan du lettere kan finne det du er på utkikk etter! Trykk her for å komme til kurset. 

Lenker

https://www.google.com/intl/no/search/howsearchworks/algorithms/

2+

2 tanker om “Google Powersearch

 1. Hei!
  Fint innlegg om google powersearch, med en god lengde. Supert at du har delt opp innlegget med flere underoverskifter, men sett gjerne inn en ekstra linje med luft mellom siste avsnitt og ny undertekst sånn at overskriften ikke blir stående midt mellom to avsnitt.
  Savner en liten innledning/ingress på begynnelsen av innlegget, dette ville gjort det litt mer helhetlig.

  Bra jobba!

  Beate

  0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *