Hvordan jeg arbeider digitalt

De fleste er vant med å ha telefonen i lommen så og si hele dagen. Vi surfer på nettet og bruker applikasjoner som Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat daglig for å kommunisere med andre og holde oss oppdatert på hva som skjer. Jeg bruker disse applikasjonene flittig og det har blitt en stor del av min hverdag. 

Hva betyr det egentlig å arbeide digitalt? Utenom de “vanlige” applikasjonene som Instagram, Facebook og Snapchat er det andre plattformer som er gode å bruke til digitalt arbeid. I løpet av den første modulen i digital markedsføring har jeg laget blogg, utviklet LinkedIn profilen min, samskrevet med medstudenter i Google Docs og benyttet meg av andre verktøy foreleser Arne Krokan har anbefalt å bruke. Flere av verktøyene er et godt hjelpemiddel på å jobbe smartere digitalt.

people sitting down near table with assorted laptop computers

Blogg

Første forelesning fikk vi beskjed om å opprette en blogg. Tenkte først at det var litt teit at vi skulle skrive blogg, men tidlig skjønte jeg at det var et godt verktøy for å forbedre skrivekunnskaper og kontinuerlig jobbe og lære om faget. Det er med på å bygge en digital profil og jeg mener at det burde bli benyttet i flere fag nettopp fordi du blir flinkere til å skrive og du lærer kontinuerlig om faget du har.

LinkedIn

Det har alltid vært fokus på å lage en veletablert LinkedIn profil siden jeg startet på Høyskolen Kristiania. Det er en plattform hvor du kan koble deg sammen med andre personer. For meg som student er det en fin plattform for å lage en digital profil og koble meg opp mot forelesere og gjesteforelesere. LinkedIn er også et godt verktøy som senere kan gjøre deg attraktiv på jobbmarkedet. 

Diigo

For å unngå å måtte lete tilbake til artikler du har lest er Diigo en plattform hvor du kan lagre kilder, samt dele ressurser med andre. Du kan både bruke det på datamaskinen din og laste ned en applikasjon på telefonen for å spare kilder, markere det du synes er interessant og det gjør det lettere å finne tilbake nettsiden senere når du har behov for det. Det kan bli brukt individuelt, men også i gruppe for å samarbeide.

Google Docs

Jeg har alltid skrevet notater selv fra forelesning, men dette semesteret har vi blitt utfordret til å skrive notater i gruppe på Google Docs. Først tenkte jeg at det var litt kronglete, men det viste seg å være en god og enkel måte å jobbe sammen på. Du trenger ikke skrive alt selv, du får innblikk i andre sine synspunkter fra forelesning og alle notatene er samlet på en plass hvor alt du skriver blir lagret automatisk. Det er definitivt noe jeg kommer til å fortsette med videre.

Det er mange måter å jobbe digitalt på som kan gjøre skolearbeidet enklere. Skriv gjerne i kommentarfeltet om du har noen flere tips!

0

En tanke om “Hvordan jeg arbeider digitalt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *